Nyári biciklis tábor: Két keréken az ősök nyomán

           

JELENTKEZÉS

Egy nyár, tele élményekkel a gyerekeknek!

Íme, egy remek nyári program a gyermeke számára, ami pedig nem más, mint a nyári biciklis táborunk 8-18 évesek részére. A programunk telis-tele van élményekkel, szórakozással.

Időpont

2020. augusztus 13. - augusztus 16.

Helyszín

Tornagörgő (tábor), Váradka, Tornagörgői tavak, Gombaszög

Táborunk célja

A biciklitúrák segítségével magyar anyanyelvű gyerekek megismerhetik Tornagörgő és környezete természeti és történelmi jelentőségű szépségeit. A biciklitúrák alkalmával és a táborozáson a jövőben is hasznosítható tudást szereznek a résztvevők a biciklizésről. Például minden gyermek képes lesz egymaga megjavítani a biciklikerék defektjét. Célunk, hogy a kulturális programokon keresztül megismertessük a résztvevőkkel a kétnyelvű régió történelmét, természeti szépségeit. Ezzel is szeretnénk támogatni a helyi ifjúság nemzeti identitásának fejlődését.

Program

Lesz mire várni, lesz minek örülni! A biciklitúrákon kívül interaktív játékokkal készülünk a gyerkekeknek, amelyek keretében például megtanulják megjavítani a biciklikerék defektjét, a hulladék szétválogatását. Találkozni fognak vadászokkal és ornitológusokkal, akik mesélnek nekik az erdők-mezők állatairól. A csapatok elkészítik saját zászlóikat. Nem feledkezhetünk meg az egyedülálló élményt nyújtó esti biciklizésről sem, amikor fejlámpákkal biciklizünk majd a környéken. Az esti programok a táborozóknak és a nyilvánosságnak is szólnak. Lesznek koncertek, előadások, mesélés, zenélés, játék. Többek között Badin Ádám mesemondó látogat el hozzánk, valamint az Endorfin zenekar ad koncertet. A kulturális programok középpontjában a magyar nyelv és történelem a hagyományőrzés állnak. A helyi kézművességgel a biciklitúra során meglátogatott helyszíneken (Körtvélyes, Várhosszúrét) ismerkedhetnek meg. A táborozás során a szülőknek is alkalmuk lesz csatlakozni a táborozókhoz így igazi családi élményt kaphatnak a résztvevők.

A 3. napon egy hosszabb biciklitúrára indulunk Gombaszögre. Erre az eseményre szeretettel várjuk a szülőket is, akik szabadon csatlakozhatnak. Gombaszögre érkezésünkkor gulyással várnak minket, este tábortűz mellett zárjuk a napot, másnap indulunk vissza Tornagörgőre. Az út során érdekes helyeket látogatunk meg, mint például a Szilicei-jégbarlang. A gyerekekre praktikus meglepetések várnak, ezekről majd a helyszínen mesélünk bővebben.

A gombaszögi biciklitúra tervezett útvonala - 3-4. nap

Tornagörgő - Gombaszög (Tornagörgő focipálya, Körtvélyes, Bikarét, Szilice, Szilicei-jégbarlang, Gombaszög)

Gombaszög - Tornagörgő (Gombaszög, Berzéte, Jólész, Várhosszúrét, Hárskút, Körtvélyes, Szádalmás, Tornagörgő focipálya)

A program röviden

  • Biciklitúrák
  • Előadások
  • Interaktív játékok
  • Kisebb biciklijavítási műhelytitkok
  • Éjszakai tekerés fejlámpával
  • Mesefoglalkozás
  • Koncert
  • Tábortűz
  • Kulturális programok (előadás, kézműveskedés)

 

Kulturális program

A tábor kulturális része a Kisebbségi Alap jóvoltából kerül megrendezésre (KULTMINOR). Augusztus 13-án és 14-én este 18:00-tól lesznek a programok Tornagörgő a Fejpataknál, az ún. Palotánál. A tábor ezen része a nyilvánosság számára is elérhető lesz, a belépés díjtalan. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Étkezés

A táborozók részére az egész napi étkezés (5x naponta) biztosítva lesz, min. Egy meleg étellel naponta. Természetesen a napi folyadékbevitelt is biztosítjuk. 

Szállás

Sátorozni az 1. és a 2. napon a futballpályán fogunk Tornagörgőn, a 3. napon a Gombaszögi kempingben (https://www.gombaszog.sk). A tábor helyiségeiben (futballpálya) elérhetőek a higiéniai berendezések, zuhanyzók, rossz idő esetén alvásra alkalmas helyiségek is.

Vagyonvédelem

A gyermekek csomagjai a futballpályához tartozó zárható helyiségekben lesznek tárolva és őrizve napközben. Csomagjait autóval visszük a távolabbi helyszínekre (Gombaszög).

Részvételi díj

A táborban való részvétel 29 € (Eleventum-tagok számára) / 39 € (nem Eleventum-tagok számára). Az ár tartalmazza: napi étkezés, szállás, Gombaszög kemping díja, higiéniai berendezések, csomagszállítás, előadások, kulturális program. A táborozók számára készülünk praktikus bicajos cuccal is (kulacs, fejlámpa, buff).

A táborban részt vehetnek szülők, ismerősök, akik viszont saját maguknak kell bebiztosítsák az étkezést, szállás díját.

Bankszámlaszám

A részvételi díjat banki átutalással, vagy személyesen is be lehet fizetni.

Banki átutalással: IBAN: SK77 8330 0000 0021 0161 2929 - a megjegyzés rovatba kérjük beírni a táborozó nevét

Személyesen: Tóth Loránt, főszervező (Tornagörgő), Krankilla Jana, vasasbolt (Tornagörgő)

Biztosítás

A biztosítást mindenki magának intézi - kötelező. 

További információk

Az online JELENTKEZÉSI LAP kitöltése, esetleg a papír JELENTKEZÉSI LAP (Krankilla Jana vasas boltban található Tornagörgőn) kitöltése és aláírása kötelező.

A táborba való eljutás individuális.

A táborban való részvétel feltételei: saját bicikli, sátor, hálózsák.

A tábor kezdete: 2020. augusztus 13., 9:00 (regisztráció 8:00-tól) - Tornagörgő, focipálya

A tábor vége: 2020. augusztus 16., vasárnap kb. 18:00 - Tornagörgő, focipálya